EYLÜL AYI DEĞERIMIZ

EYLÜL AYI DEĞERIMIZ "ADALET"

Sevgili Anne Babalar,

            Bu ay ele alacağımız değerimiz adalettir.

Bireyde bulunan adalet duygusunun, toplumda bir arada yaşamamız konusunda gerekliliği tartışılmaz bir gerçektir. Adalet duygusu, bireyde çocuk yaşlardan itibaren kendiliğinden bulunur. Bu duygu insanın benmerkezci başlangıcını dengeye sokarak insan ilişkilerinin düzenlemesinde yardımcı olur.

            Adaletin yalnızca eşit dağılım olarak algılanması ve aktarılması eksik bir tanımdır. Adalet duygusuna paylaşım, cömertlik, doğruluk, hoşgörü, hak, dürüstlük, eşitlik gibi diğer kavramlar da eşlik etmektedir. Gerçek adalet anlayışının, bu kavramları da bünyesinde barındıran bir anlayış olduğu unutulmamalıdır.

            Çocuklara öğretilen bilgiler taşa kazınan yazılar gibidir. Fakat çocukların genel olarak anlatılanları değil, gördüklerini ve yaşadıklarını daha fazla hayatlarına aktardıkları bilinmektedir.

       Bu noktada, adalet değerinin kazandırılması ebeveyn, eğitimci ve sürece katılan diğer öğelerin sunacağı tüm girdilerin, çocuk tarafından özümsenmesiyle oluşacaktır. 

   

İnsansız adalet olmaz.

Adaletsiz insan olur mu?

Olur, olmaz olur mu?

Ama olmaz olsun!

                     Özdemir Asaf

12.09.2023 69

Okulumuzda Adalet panosu hazırlanmış olup öğrencilere bu değeri işleyeceğiz.

12-09-202312-09-202312-09-202312-09-2023

İLETİŞİM

Adres:
ŞEHİT JANDARMA BİNBAŞI KIVANÇ CESUR MAH. VAN DOĞUBAYAZIT 1. CAD. ÇALDIRAN MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO 4 ÇALDIRAN / VAN


Telefon



e-Posta Göndermek İçin Tıklayın