Elektrik Elektronik Teknolojisi

01.10.2018 343

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ

 

Elektrik bölümü; elektrik enerjisinin elde edilmesi, dağıtımı, kullanılabilecek duruma getirilmesi, elektrikli araç ve cihazların tesisi, montajı, bakımı ve kullanımı ile ilgili alanları kapsar. Bu alanın altında yer alan Elektrik Tesisat ve Pano Monitörlüğü dalının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

 

Bu bölümde öğrencilere; çağırma ve bildirim tesisatları, aydınlatma tesisatları, temel elektronik, güç kaynakları, transistörlü yükselteçler, endüvi sarımı, elektrikli ev aletleri, endüstriyel elektronik uygulamaları, stator sarımı, bir fazlı trafo sarımı, üç fazlı trafo sarımı, paket şalterler, kumanda devreleri, otomatik kumanda, tablo ve panolar, endüstriyel motorlar, hız kontrol, kompanzasyon ve bilgisayar uygulamaları ile ilgili temel ve ileri yeterlikler kazandırılmaktadır.

İş Bulma İmkânları:Bu bölümden mezun olan öğrenciler teknisyen unvanına sahip olmakla birlikte her türlü araç ve cihazların tesisi, montajı, kullanımını,  bakım ve onarımını yapabilirler. Az bir sermaye ile kendi işyerlerini ve servislerini kurabilirler.

İLETİŞİM

Adres:
ŞEHİT JANDARMA BİNBAŞI KIVANÇ CESUR MAH. VAN DOĞUBAYAZIT 1. CAD. ÇALDIRAN MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO 4 ÇALDIRAN / VAN


Telefon



e-Posta Göndermek İçin Tıklayın